Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

DANE och DNSSEC och andra förkortningar

| 1 kommentar

Kollegan Pawal skrev häromdagen mycket intressant om framtiden för certifikat – den teknik som används på Internet för att säkra kommunikationen mellan en webbläsare och dito server – och det väckte min nyfikenhet en smula. Så nu har jag läst på om Dane som han rekommenderar i slutet av artikeln.

Nerdy stuff, absolut, men det blir lätt så när man jobbar på ett företag som har domännamn och säkerhet som specialområden.

 

En kommentar

  1. Och det gick inte många timmar innan även Geoff Huston, rutinerad Internetexpert från Australien, gav sin syn på vad som hänt kring Diginotar och vad det betyder för certifikatsbranschen. Läs den artikeln också, den är mångordig och intressant.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.