Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

24-timmarshack med sjöutsikt

| Inga kommentarer

Besökte Hasseludden i dag, en kursgård i Nacka som LO byggde på 1970-talet i oslagbart nybrutal betongstil – måste ses, kan inte beskrivas. Vackert ligger den också, med utsikt över Stockholms hamninlopp och i höjd med Finlandsfärjornas soldäck.

Fast den som tar sig till Hasseludden i dag gör det nog för Yasuragi-badet som gett stället dess moderna namn – Yasuragi Hasseludden. Eller också ska man dit för att delta i Sveriges roligaste 24-timmarshack, 24 Hour Business Camp eller 24hbc i kortversion, som hålls 30/10 till 1/11. .SE är i år huvudarrangör för 24hbc och jag var på Hasseludden med en kollega för att titta till lokalerna och gå igenom det praktiska, men jag måste medge att det säkert skulle vara ännu roligare att vara med och tävla.

Extra kul för mig som schackspelare var det att gå igenom listan med lag som ska tävla och upptäcka att en av deltagarna tänker ägna sitt programmeringsdygn åt en ”Schackstege” för de rankingtal som vi schackspelare använder för att ange uppskattad spelstyrka. (Det går förstås att läsa mer om rankingtal på Wikipedia.)

 

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.