Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

Fotoalbum online

| Inga kommentarer

Efter att ha scannat in närmare 1000 diabilder och ett par fotoalbum som vi ärvde häromåret har jag nu börjat med det spännande jobbet: att bygga ett fotoalbum online. Tänkte använda WordPress som frontend, i backend ligger bilderna sparade hos SmugMug och det hela limmas ihop med hjälp av ett smart plugin för WP.

SmugMug har två fördelar. För det första får man lagra obegränsat med JPEG-foton redan med ett basabonnemang (USD 40 per år) och för det andra kan man spara råformatsbilder i Amazon S3 via en tilläggstjänst som de har döpt till Vault – det kostar förvisso extra, ungefär 1 kr per Gbyte och månad, men det är också ett smidigare alternativ än att ha fotona på en USB-disk i bankfacket.

Inget att visa upp än, tyvärr, jag har precis börjat med arbetet. Versionsnumret på plugin-programmet, 0.7.2, antyder också att koden inte är riktigt klar för take-off. Svårt att säga om det är fel i koden eller något som saknas i dokumentationen men jag har svårigheter med att visa bilderna som jag vill ha dem.

(Diabilderna scannades för övrigt hos Crimson på Södermalm, den tjänsten kan rekommenderas.)

 

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.