Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

Bredband med mersmak

| Inga kommentarer

Att Bahnhof inte är som andra Internetoperatörer, det fick vi ännu ett bevis på förra veckan när pressmeddelandet om att blockera SvT skickades ut. Men möjligen har Bahnhof en attitydsläkting i USA.

Jag hade aldrig hört talas om Sonic.net, en ISP som erbjuder bredband via fiber till hushåll i Kalifornien, innan jag snubblade på ett blogginlägg där VD berättar om ”The five levels of ISP evil” – fem ondskefullheter som man då ska förstå att Sonic.net inte ägnar sig åt. Det kan till exempel vara att svara med ett ”hjälpsamt” tips (plus en rad annonser och sponsrade länkar!) när en användare stavar fel på ett domännamn.

Artikeln är en smula gammal men läs den. Och läs gärna resten av VD-bloggen när det är gjort, i skrivande stund är den senaste nyheten att man erbjuder sina IP-telefonikunder tjänsten att spärra telefonförsäljare.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.