Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

Det här med SMS-biljetter

| 2 kommentarer

Måste medge att jag inte förstår allt hallåande kring de nya reglerna för SMS-biljetter i kollektivtrafiken. Visst blir det krångligare att köpa enstaka biljetter framöver men i praktiken torde de flesta komma undan med att registrera sig hos ett, eller möjligen två, trafikbolag. Jag knappade just in mina uppgifter hos VL (Västmanland), det tog högst tre minuter.

Å andra sidan ska det bli intressant att se vad som händer med alla Selectas varuautomater på SL-plattformarna. Där skyltas det nu intensivt för att man ska ladda ner deras app för att kunna betala – det kommer jag ganska säkert inte göra och ett återgående till kontanter blir nog inte heller aktuellt.

2 kommentarer

  1. Största problemet är väl vad som står i avtalet hos WyWallet.
    Att man behöver skicka in en skriftlig anmälan, för att förhindra att de säljer ens uppgifter vidare.

    • Instämmer, WyWallet vill man helst inte komma i närheten av men som tur är slipper man ju det så länge det bara är SMS-biljetter man vill ha. Och jag tycker att det var oväntat enkelt att registrera mig, skriverierna hade fått mig att tro att det skulle vara mycket krångligare.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.