Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

Fotoalbumet – några myrsteg till

| Inga kommentarer

Sakta men säkert närmar jag mig en fungerande, om inte direkt färdig, fotosajt. Om man bortser från jobbet med att ställa i ordning själva fotona så har de två stora hindren på vägen så här långt varit lösenordsskydd och kommentarer.

Tanken är att ha en delvis öppen sajt där några sidor är publika men de flesta bara syns för inloggade användare, en funktion som förvånande nog visade sig inte finnas i standard-Wordpress. Naturligtvis finns det tillägg som erbjuder olika typer av lösenordsskydd och efter lite letande hittade jag Restrict Content som verkar passa våra behov, men det kändes ändå som ett onödigt extrasteg.

Kommentarerna är ett problem av en annan magnitud. Med tanke på att vi har tusentals foton som ska upp på sajten, tagna under mer än fem decennier och ofta utan uppgift om var de är tagna och vilka personerna är, hade vi tänkt göra identifieringen till ett ”community effort”. Inloggade användare ska förhoppningsvis bidra med sin kunskap genom att kommentera de foton de känner igen. En utmärkt idé i teorin men det kommer att krävas en del (programmerings)arbete för att para ihop kommentarer i WordPress med rätt bild i Smugmug, helst utan att tappa bort vem det är som har skrivit in informationen.

Onwards!

 

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.