Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

Nu rivs det i Stockholm igen

| Inga kommentarer

Det är Dagens Nyheter som skriver så, i tidningens nya Stockholmsdel. Money quote:

”Det är lätt att få intrycket att det blivit vanligare att riva hus igen. Kanske för att Klara och de traumatiska rivningsgroparna ligger flera decennier tillbaka i tiden. Kanske för att Stockholm nu växer mest i innerstadens utkanter där det finns både gamla och nya rester från en tid då kransen runt stenstaden fylldes av verkstäder, lager och plåtskjul.”

Hela 1990-talet bodde jag ett långt mäklarstenkast från kvarteret Mullvaden på Söder, som såvitt jag förstår var en av de sista stora rivningarna av bostadshus i innerstan. Och jag minns att jag ofta tänkte att det var skönt att den epoken, då man rev bostadshus, var över.

Och att döma av artikeln kommer innerstan att klara sig även framöver. Istället är det 40- och 50-talshus i förorterna som hamnar i riskzonen när stan ska växa utanför tullarna.

 

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.