Köksfunderingar

En plats att ta ut svängarna

Rådjur >= kyla

| Inga kommentarer

Efter två helger i Stockholm åkte vi den här helgen ut till vårt ”sommarhus” i Möklinta för en paus. Det blev en lång lördagkväll med god middag och inbjudna gäster som fortsatte en bit in på söndagsmorgonen. Måhända var det därför jag inte riktade ett stort tack till hunden när han hoppade på mig vid sjutiden i morse – men det borde jag ha gjort.

För när jag till sist gav upp hoppet om att det skulle finnas ett slut på hoppandet och masade mig ut i köket med en fortfarande hoppande hund i hälarna blev jag stående i köksfönstret. Ute på den snötäckta åkern promenerade en flock rådjur omkring och hittade såvitt jag kunde se en hel del att mumsa på.

En underbart rogivande syn så länge den varade, nu har de försvunnit upp i skogen eller dragit vidare till nästa åker eller vad rådjur nu gör, och en fullt tillräcklig kompensation för att värmen i huset inte riktigt står pall när det blir vinter på riktigt.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.